Επίσκεψη στο οινοποιείο Santo Wines

2021-06-15
Όταν πηγαίνει κάποιος στη Σαντορίνη εκείνο που θέλει σίγουρα να απολαύσει είναι το ηλιοβασίλεμα. Αν όμως μπορείς να ζήσεις αυτή την εμπειρία δοκιμάζοντας ντόπιες ποικιλίες κρασιού τότε έχεις τον τέλειο συνδυασμό. 
Στο τελευταίο μας ταξίδι στην Σαντορίνη είχαμε την εταιρία να επισκεφθούμε το οινοποιείο Santo Wines με την υπέροχη θέα και να δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες.
Για να φτάσετε ως εδώ μπορείτε να πάρετε λεωφορείο προς Ακρωτήρι από το κεντρικό σταθμό στα Φηρά που κάνει στάση ακριβώς έξω από το οινοποιείο με κόστος 1,60
Στην επίσκεψη σας μπορείτε να δείτε πρώτα το οινοποιείο πριν γευστική δοκιμή σας όπου θα καταλάβετε την ιδιαιτερότητα των κρασιών του νησιού και να εκτιμήσετε περισσότερο αυτό που πίνετε.
Φτάνοντας μας υποδέχτηκε ο κύριος Τερζίδης και μας οδήγησε στο τραπέζι μας που βρισκόταν σε προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα. 
Φρόντισε να διαλέξει για εμάς 6 από τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του οινοποιείου. Θετική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι είχαν βρεφικό καθισματάκι για την μικρή μας και ότι τηρούσαν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού. 
Ξεκινήσαμε την γευστική δοκιμή μας με το Santo Sparkling Wine το οποίο είναι αφρώδες και παράγεται με φυσικό παραδοσιακό τρόπο. 
Είναι 100% Ασσύρτικο και έχει ωριμάσει 19 μήνες για να έχει αυτή την ελαφριά δροσιστική γεύση, ιδανικό για την αρχή του γεύματος σας.
Συνεχίσαμε με το κλασικό Ασσύρτικο αφού πρώτα δοκιμάσαμε ορισμένα τοπικά προϊόντα που μας σέρβιραν. Κριτσινάκια , τυρί Νάξου , Ελιές, και σάλτσα από τα περίφημα ντοματάκια Σαντορίνης. 
Το Ασσύρτικο είναι μια τοπική ποικιλία και σε σύγκριση με το πρώτο κρασί που δοκιμάσαμε είχε πιο γεμάτη γεύση και πλούσιο άρωμα. Πίνοντας κατ' ευθείαν μου άνοιξε η όρεξη για θαλασσινά αφού αυτό το κρασί θα τα συνόδευε τέλεια. 
Το επόμενο ήταν το Νυχτέρι που αποτελείται από 85% Ασσύρτικο, 10% Αθήρι και 5% Αιδάνι και χρειάζεται 3 μήνες παλαίωσης σε Γαλλικά βαρέλια. 
Αυτό το κρασί αν και είχε ελάχιστες διαφορές από το Ασσύρτικο δεν μου άρεσε το ίδιο, έτσι αν πρέπει να διαλέγω ένα από τα δύο αυτό θα είναι σίγουρα το μονοποικιλιακό Ασσύρτικο. 
Στο επόμενο είχαμε ακόμη μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή του Νυχτέρι το Reserve .

Αποτελείται από 75% Ασσύρτικο, 15% Αθήρι και 10% Αιδάνι. 
Εδώ η παλαίωση κρατάει 9 μήνες και ακόμη άλλους 3 μήνες σε φιάλη. Ένα ξηρό κρασί με έντονη γεύση που θα συνοδεύσει ιδανικά λευκά κρέατα ή ψάρια. 
 Μετά απο 4 ποικιλίες λευκών κρασιών ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε και ένα κόκκινο το Μαυροτράγανο το οποίο ωριμάζει 12 μήνες σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια. Πολύ γεμάτη γεύση με έντονα χαρακτηριστικά τα όποια μπορούν να συνοδεύσουν κόκκινο κρέας, και κυνήγι . Να πω την αλήθεια αυτό το κρασί είχε τόσο έντονα χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν στις δικές μου προτιμήσεις αφού προτιμώ τα πιο ελαφριά και αρωματικά κρασιά. 
 

Για το τέλος αφήσαμε το περίφημο Vinsanto το οποίο είναι φυσικό γλυκό κρασί που φτιάχνεται από λιαστά σταφύλια και είναι προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. 

Χρειάζονται τρία χρόνια παλαίωσης σε βαρέλι και έπειτα η ωρίμανση συνεχίζεται στην φιάλη.

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει αυτό το κρασί που συνδυάζετε τέλεια με φρούτα, γλυκά, ξηρούς καρπούς αλλα και τυριά.

 Δεν θα σας κουράσω άλλο με περιγραφές και λεπτομέρειες αφού αρκεί μια επίσκεψη στο οινοποιείο για να καταλάβετε μόνοι σας την ποιότητα των κρασιών.

Αυτή η γευσιγνωσία κοστίζει 36,80€ και είναι καλό να έχετε κάνει κράτηση αφού έρχεται πολύς κόσμος. Εννοείται ότι η καλύτερη ώρα για να έρθετε είναι στις 18:00 όπου γίνεται η τελευταία ξενάγηση στο οινοποιείο και έπειτα δοκιμάζοντας τα κρασιά να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Καλά ταξίδια σε όλους ευχόμαστε και Καλό Καλοκαίρι.

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF.Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε